Majka curice Nadin poručila: “Da se nikad nijednom djetetu ne ponovi, pamti i NE HALALI!”

Amina Smajlović majka djevojčice Nadin koju su ljekari sa KCUS-a odbili liječiti, prisjetila se na svom Facebook profilu da je prošla tačno godina dana od kada je dobila lažno obećanje da će Nadin dobiti potrebne lijekove i terapiju.

“Kada sam izašla sa tog sastanka odmah sam zaprimila poziv da lijekove neće dobiti i da je prof. Hasanbegović upoznat. Pozivam ga, ali se ne javlja, pišem poruku i dobijam odgovor. Dolazimo na pedijatriju 12.11.2019. god. gdje isti taj doktor govori roditeljima – šta hoćete od mene VI ste smiješni-“, prisjetila se Amina.

Poslije godinu dana, rezultati su sljedeći:

Nadin se liječi i dalje, u OBS Abdulah Nakaš , UKC Tuzla i Turskoj. Hvala dragom Bogu ide na bolje.

Edo Hasanbegović je napredovao, u odsustvu generalne direktorice je mijenja na dužnosti.

Promjenjen Etički komitet, došli novi, još podobniji, novih 9 ljekara i jedna gl. sestra jedne klinike (prepoznaće se ona) potpisali da su u R. Turskoj uspostavili pogrešnu mikrobiološku dijagnozu i uključili agresivnu terapiju (obavješteno ministarstvo zdravlja R. Turske).

U Tužilaštvu, ništa novo, slučaj netaknut. Potpisnici sramnog papira, da neće liječiti dijete, šalju tajne poruke i plaču – porodici Smajlović. Tri ljekara, pedijatra, ispričali istinu.

Uključen u slučaj gdin. Larson (posjetio generalnu direktoricu). Ključni dokaz audio snimak dešavanja 11.11. i 12 .11. 2019. god. sve snimljeno na telefon, dokazi razgovora će rješiti dileme. Ostaće mrlja i nezapamćen skandal u državi, Kantonu, Sarajevu, KCUS-u i prenosit će se generacijama rečenica – KO ĆE LIJEČITI DIJETE OVAKVIH RODITELJA?–

Da se nikada i nijednom djetetu, ne ponovi…. Pamti Bošnjo i ne HALALI!!! Odbijanje liječenja desio se 14.11.2019. IZBORI su 15.11.2020. god. Dobro razmislite koga ćete zaokružiti i sta će te birati!!!”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79