Majka Davida Dragičevića najavljuje angažovanje pravnog tima i osnivanje fondacije

Majka stradalog Davida Dragičevića (21) Suzana Radanović najavila je danas da će najvjerovatnije angažovati pravni tim koji će raditi na istrazi o smrti njenog sina.

Ona je u grupi “Pravda za Davida” na društvenoj mreži Facebook navela i mogućnost osnivanja fondacije.

– Dosta mi se ljudi javilo, nude nam finansijsku pomoć. Do sada nam nije trebala, ali smo odlučili da moramo angažovati pravni tim jer smo sami nemoćni, ne poznajemo zakon… Tako da svi koji mogu i žele da nam pomognu, danas ćemo objaviti broj žiro računa ili ćemo vidjeti da se osnuje fondacija. Posavjetovat ćemo se sa advokatom. Svim dobrim ljudima koji su uz nas, a ima ih sa svih strana svijeta, još jednom se zahvaljujem – navela je Radanović.

loading...

U ovoj grupi svakodnevno se objavljuju brojne informacije koje su u vezi s ovim slučajem. Danas su objavljeni i statusi nekih osoba koje tvrde da su sporne noći, 17. na 18. mart, vidjeli Davida.

Izvjesni Dalibor Stokić napisao je kako je vidio Davida oko ponoći, te da je u ruci držao nož, a navodno su čak kratko i razgovarali.

– Zašto me policija i dalje ne zove da dam izjavu za Davida. Tu noć, sa subote na nedjelju u ponoć, stajao sam s njim i pričao poslije navodne tuče kod kafića “Meta”, gdje mi je David pokazao svoj nož koji je navodno ukrao kasnije iz te kuće. Zašto ne zovu iako sam prijavio i ostavio svoj broj – navodi se sa ovog profila.

Predsjednik Odbora Narodne skupštine RS-a za bezbjednost Milanko Mihajilica izjavio je da je ovom odboru stiglo obavještenje MUP-a RS-a da nije u mogućnosti da dostavi informaciju o rezultatima dosadašnje istrage o smrti Dragičevića iz Banje Luke, dok nadležno tužilaštvo ne završi istragu.

Mihajilica je dodao da se u obavještenju navodi da ministar Dragan Lukač nije u mogućnosti da prisustvuje danas zakazanoj sjednici Odbora za bezbjednost.

MUP RS-a je dostavio danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj o Davidovoj smrti.

Uz izvještaj su dostavljeni i svi dokazi koji su prikupljeni u toku rasvjetljavanja okolnosti smrti, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Nakon što su zaprimili izvještaj policije, Okružno javno tužilaštvo će i dalje raditi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica koje se odnose na smrt ovog mladića. Potom će biti donesena tužilačka odluka.

 

 

Crna hronika

Loading..