Majka ranjenog dječaka na Kosovu: On nije pucao na djecu, povrijeđeni su od metka koji se odbio od asfalta

Majka ranjenog dječaka na Kosovu: On nije pucao na djecu, povrijeđeni su od metka koji se odbio od asfalta


 

Majka povrijeđenog dječaka u jučerašnjem incidentu u selu Drajkovce kod Štrpca Zorica Stojanović izjavila je da prema informacijama koje ima osumnjičena osoba za ranjavanje njenog sina Stefana Stojanovića nije pucala na njih već da se metak od asfalta odbio te da ga je tako ranio u rame.

– Nisam znala šta i kako se desilo, samo sam znala da je ranjen, blokirali su put, jedva smo živi stigli do Štrpca. U Štrpcu se već sanirali ranu, vidjeli šta je kako je i poslali ga ovamo (Bolnica u Lapljem selu) – kazala je on ispred bolnice, javlja Danas.rs.

Dodaje da, kako je čula, djeca su se igrala sa badnjakom.

– Pošto je bilo Badnje veće, slikali su se u Gotovuši i naišao je taj čovjek. Pucao je na put, na asfalt, nije pucao na njih. Osim mog sina ranjen je i još jedan mladić. Hvala bogu dobro je živo i zdravo – kazala je Zorica Stojanović.

Azem koji je sinoć pucao na srpske dječake na Kosovu sin je poginulog pripadnika OVK

Jučerašnje ranjavanje dvojice Srba kod sela Drajkovce, opština Štrpce je našlo na oštru osudu kosovskih i međunarodnih zvaničnika.

Osnovno tužilaštvo zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana protiv A.K., osumnjičenog za ranjavanje dvoje mladih Srba, od 11 i 21 godinu, u petak u Gotovuši kod Štrpca

Okrivljenom, koji je pripadnik Kosovskih bezbjedonosnih snaga, juče nakon hapšenja određena je mjera zadržavanja od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo “Ubistvo u pokušaju”.

Tužilaštvo je saopštilo da “postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine, oko 14 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, namerno pokušao da oduzme živote povređenih M.S. i S.S, gde je poslije verbalne svađe koja se dogodila na licu mjesta izvadio revolver marke ‘Mosberg’ i dva puta pucao pogodivši povređene, koji su zadobili telesne povrede”.

Okrivljeni je, navodi Tužilaštvo, time počinio krivično djelo “Teško ubistvo u pokušaju”. Dodaje se da su povrijeđeni prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnici u Gračanici.

Tužilaštvo ističe da je okrivljeni kršeći važeći zakon o oružju na Kosovu, upotrebio oružje s dozvolom, marke “Mosberg”, model MC2C, kalibra 9X19mm, čime je počinio krivično djelo “Upotreba opasnog oružja ili alata”.

Takođe, prema navodima Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je 6. januara 2023. godine, oko 13 časova, na Brezovici, opština Štrpce, okrivljeni upotrebom oružja pričinio veliku opasnost po živote ljudi.

Okrivljeni je, nakon što svojim automobilom marke “Golf V” nije mogao da se priključi na put koji vodi ka Ski centru Brezovica zbog gužve na putu, skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke “Mosberg” pucao pet puta u vazduh, čime je počinio krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti”.

Najviši kosovski vrh, kao i čelnici međunarodnih misija i institucija, osudili su ovaj napad i zatražili da se slučaj u potpunosti istraži.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija