Malčanski berberin strahuje da će ga silovati u ćeliji

Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, koji je oteo djevojčicu M. K., u strahu je za svoju sigurnost. On se nalazi u izolaciji do daljnjeg, a čuvare je molio da ga nikada ne pošalju u grupnu sobu, jer se plaši da će ga tamo silovati.

– Osumnjičeni se plaši da će ga drugi robijaši fizički napasti, a moguće i seksualno zlostavljati. Neki od njih su i roditelji, a ono što je on uradio se kosi s kodeksom kriminalaca. Najveća briga zatvorskih čuvara je trenutno da sačuvaju Jovanovića. Po proceduri, on je smješten u izolaciju i pod stalnim je nadzorom zbog sopstvene sigurnosti – kaže izvor srbijanskih medija.

Pritvor je Jovanoviću određen po nekoliko osnova, zbog težine djela koja mu se stavljaju na teret, a za koje je zaprijećena kazna veća od 10 godina, ali i zbog opasnosti od bijega i uznemirenja javnosti.

Mislim da će suđenje biti kratko. Predmet je vrlo jasan, osumnjičeni je priznao djelo koje mu se stavlja na teret. Postoje i materijalni dokazi, pa i svjedoci. Mislim da pred Sudskim vijećem neće biti teška odluka, pogotovo zato što je u pitanju višestruki povratnik – kaže advokat Svetozar Vujačić.

On potvrđuje priče da su silovatelji djece u velikoj opasnosti u zatvoru.

– Ja sam jedno vrijeme zastupao Mališu Jeftovića, koji je silovao i ubio trogodišnju Kaju. Njega su zatvorenici iz ćelije tukli neprestano, svaki dan, tako da su čuvari morali da ga premjeste u samicu. Nema sumnje da će i Jovanovića napasti drugi zatvorenici čim im se za to ukaže prilika – kaže Vujačić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79