Mama priznala: Voljela bih da nikad nisam rodila djecu, zauvijek ću žaliti

Biti roditelj nije jednostavno. Usprkos brojnim izazovima i bitkama koje donosi roditeljstvo, većina majki i očeva kaže da ne postoji veća ljubav i nagrada od podizanja djece.

Jedna mama dala je drugačiji pogled. Na blogu je priznala da žali što ima dvoje djece te da vjeruje da bi njezin život bio bolji da nikad nije rodila.

Na stranici Kidspot, mama se otvorila i napisala: “Majka sam dvoje djece, ali voljela bih da nisam. Da, bolji mi je život bez djece. Toliko bolji da bih voljela da nikad nisam rodila.”

Anonimna žena kaže da prije nego što je ljudi počnu osuđivati želi pojasniti da svoje sinove voli svim svojim srcem. Ističe i da nije u depresiji te da ne pati od bilo kakvog mentalnog poremećaja zbog kojeg bi se smatrala opasnom.

“Voljela bih da nisam rodila dvoje djece jer mislim da mi život bio bolji bez njih. Zašto? Jer je život bio bolji bez njih. Prije nego što sam rodila, uživala sam. Obožavala sam svoj posao, a suprug i ja smo bili sretni”, nastavila je.

“Putovali smo, vodili odličan društveni život. Sve je izgledalo kao u filmu, a bilo je stvarno. To nije bila faza, bili smo skupa deset godina, a onda smo odlučili imati djecu. Kad je prvo stiglo, stvari su se promijenile, ali ne nabolje”, dodaje majka.

Kaže da dijete nije ispunilo njezina očekivanja. Iako ga voli, nije uživala u majčinstvu, prenosi Index.

“Nisam bila i nisam više mogla biti osoba koja sam bila prije”, napisala je.

Usprkos tome, odvažila se roditi još jedno dijete.

“Nikad nismo htjeli da naše dijete bude jedinac iz puno razloga. Iako sam suprugu rekla kako se osjećam po pitanju majčinstva, razgovorom smo zaključili da će možda drugo dijete sve promijeniti. Nepotrebno je reći da nije”, pojašnjava.

Osjećala se kao da je izgubila vlastiti identitet.

“Ne radim puno radno vrijeme, a i društveni život nije kao prije. Sve se uglavnom vrti oko djece”, zaključila je.

Njezinu ispovijest prenijeli su mnogi mediji. I sama priznaje da je svjesna da je neki zbog njezinog stava smatraju sebičnom.

“Da sam znala kako ću se osjećati nakon što rodim, nikad to ne bih učinila jer, vjerujte mi, ovo nije način na koji sam htjela živjeti”, zaključila je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79