Manojlo Pajić: Smatram da je skrnavljenje vjere klanjati na livadama, to se prvenstveno odnosilo na Arape

Manojlo Pajić: Smatram da je skrnavljenje vjere klanjati na livadama, to se prvenstveno odnosilo na Arape


Manojlo Pajić, političar iz Republike Srpske, reagirao je na optužbe koje su se pojavile u medijima u vezi njegovih stavova o obavljanju vjerskih obreda na javnim površinama.

U svom saopštenju na društvenim mrežama, Pajić je naglasio kako nije protiv bilo koje vjere, ali se protivi, kako je naveo, skrnavljenju vjere obavljanjem molitvi na mjestima koja nisu predviđena za takve obrede.

Pajić je istakao da ne misli kako su njegovi stavovi protiv vjere, već da je važno da svi, uključujući turiste, poštuju kulturne norme zemlje u kojoj borave.

Dodao je kako smatra da je neprofesionalno prenositi dio njegovih izjava izvan konteksta i predstavljati ih senzacionalistički.

Saopštenje u cjelosti glasi:

Poštovani,

Primijetio sam da su pojedini federalni portali objavili i označili moj video kao skandalozan. Prije svega, moram da kažem da su pojedini novinari već odavno izgubili osnovna načela novinarstva i profesionalnosti. Prenositi dio moje izjave koji Vama odgovara da bi napravili senzacionalan naslov je krajnje neprofesionalan.

Nikada nisam bio neko ko je protiv bilo koje vjere. Jer vjera je dio svakog čovjeka, ono protiv čega jesam, jesam protiv skrnavljenja iste! Svoje molitve obavljam isključivo u vjerskom objektu ili privatnom prostoru. Sarajevo je grad koji na svojoj teritoriji ima preko 120 vjerskih objekata namijenjenih isključivo muslimanskoj zajednici, takođe i ostale bogomolje. Shodno tome, smatram da je suvišno i skrnavljenje vjere, obavljati molitve na livadama, pašnjacima, asfaltnim površinama, kada već postoje određeni objekti za to.

Ovo se prije svega odnosilo na turiste iz arapskih zemalja koji sve više posjećuju našu državu, što je dobro, ali tako i loše jer sa sobom nose svoju kulturu koju ne prilagođavaju državi u kojoj se nalaze!

S’ poštovanjem,
Manojlo Pajić



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija