Nakon pucnjave u Hrasnom: Emir Kundo u bjekstvu, za njim će biti raspisana potjernica

Nakon pucnjave u Hrasnom: Emir Kundo u bjekstvu, za njim će biti raspisana potjernica


U petak poslijepodne, sarajevsko naselje Hrasno postalo je poprište vatrenog obračuna, a glavni akter incidenta, Emir Kundo, trenutno je u bjekstvu.

Kako “Avaz” doznaje, Tužilaštvo Kantona Sarajevo intenzivira pravni pritisak na Kundu, tražeći od sudskih vlasti izdavanje potjernice.

Incident se odigrao oko 13 sati u ulici Azize Šaćirbegović, gdje su dva vozila bila uključena u razmjenu vatre. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Emir Kundo, već poznat po prethodnim sukobima s zakonom, ovaj put nije bio na licu mjesta kada su ga policijske snage pokušale locirati, što je uslovilo zahtjev za njegovim lociranjem i hapšenjem.

Osim Kunde, u ovom slučaju su umiješani i Adel Rahić te Emina Efendić, za koje se također sumnja da su sudjelovali u pucnjavi.

Prema informacijama koje su dostupne, Dino Kaljić se nalazi među uhapšenima, dok su dvije osobe, čiji identiteti nisu objavljeni, puštene na slobodu.

Vlasti se nadaju da će potjernica dodatno pritisnuti Kundoa da se preda, dok se istraga o motivima i potencijalno većim implikacijama ovog nasilja nastavlja. Podsjetimo, Kundo je već bio meta napada u martu ove godine, a i ranije je bio pritvoren zbog pokušaja ubistva. Ovaj najnoviji incident samo dodatno komplicira njegov već turbulentni odnos s pravosudnim organima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija