Foto: Fena
Martinović odbacuje optužbe za kršenje Pravilnika: Sve urađeno po zakonu

Martinović odbacuje optužbe za kršenje Pravilnika: Sve urađeno po zakonu


Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Tomislav Martinović, odlučno je reagirao na optužbe koje su iznijeli neki članovi Kluba Bošnjaka, predvođeni predsjednikom Kluba, Muamerom Zukićem.

Optužbe se odnose na navodno kršenje Poslovnika o radu Doma naroda i primjenu dvostrukih mjerila prema izaslanicima na devetoj redovnoj sjednici.

Martinović je kategorički odbacio sve optužbe, naglašavajući da je upravo on bio taj koji je zahtijevao poštivanje poslovnika tokom sjednice. “Prekršili su ga oni koji su vodili uvredljive i neprimjerene rasprave, koji su hodajući po dvorani, umjesto sa svojeg mjesta, pokušavali prekinuti sjednicu i galamom tražili stanku,” izjavio je Martinović. Istakao je da je sve aktere neprimjerene komunikacije opomenuo i tražio prekid takvog ponašanja, uključujući i ministra Delića, kojeg je upozorio na moguće udaljavanje sa sjednice.

Prema Martinovićevim riječima, neprimjerena rasprava je nastala kao pokušaj pojedinaca da prekinu sjednicu Doma naroda, na kojoj su se raspravljale mnoge važne tačke, uključujući zakon koji omogućava penzionerima dodatni rad, odluke o investicijama u značajne projekte, imenovanja, te usvajanje strategije i zaključaka za smanjenje nasilja u društvu.

“Imali smo važnu sjednicu koju smo uprkos pokušajima da se ona ne održi, uspješno priveli kraju,” istakao je Martinović, najavljujući oštrije mjere za osiguranje reda na budućim sjednicama Doma naroda.

Naglasio je da dijalog i fer odnos prema svim izaslanicima iz svih klubova ostaju ključni principi njegove političke agende. “Parlament FBiH nije arena za borbu s političkim neistomišljenicima neprimjerenom i necivilizacijskom retorikom, već prostor u kojem će se u ozračju parlamentarne demokracije kvalitetno raditi i donositi odluke na dobrobit svih stanovnika Federacije BiH,” zaključio je Martinović u svom saopćenju iz Doma naroda Parlamenta FBiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija