Masovni protest građana zbog sumnji na kupovinu glasova

Više hiljada građana Trebinja na velikom parkingu u bivšoj kasarni “Luka Vukalović” okupilo se večeras u znak protesta zbog toga što ne nadležni organi ne interveniraju protiv osoba koje su danas, kako se tvrdi, kupovale glasove za jednu političku opciju u tom gradu.

Okupljeni traže da policija intervenira zbog toga što su danas aktivisti jedne stranke, kako se navodi, dijelili pakete, javlja BN TV.

Nakon što su otkriveni da “kupuju” glasove građani su pozvali i policiju, koja je pojedine stranačke aktiviste privela.

Okupljenim Trebinjcima obratio se i predsjednik Koncerna “Swisslion” Rodoljub Drašković koji je pozvao narod da “ustane i pobijedi”.

– Moraju biti svjesni da će dobiti kartu u jednom pravcu, pravac Laktaše…Prodane duše nećemo da trpimo. Onaj ko hoće da radi za Hercegovinu i onaj ko se bavi političkim životom mora da radi za Hercegovinu a ne da je prodaje – kazao je Drašković.

Sva dobra u Hercegovini su, odao je, hercegovačkog naroda.

– Nećemo milostinju, hoćemo da radimo… Dolaze dani kada ćemo tražiti njihove ostavke. Hoće da prodaju „Elektroprivredu“. To im nećemo dozvoliti. Nema više krađe i otimačine narod Hercegovine uzima stvar u svoje ruke – kazao je Drašković i dodao da je sutra večer „na istom mjestu zbor ukoliko vlast pokuša da ukrade izbore“.

Pozvao je policiju da čuva narod i vodi računa o javnom redu.

Dan je počeo podjelom „paketića“ sa kesom na kojoj je pisalo ime kandidata SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, a završio skupom opozicije na parkingu u krugu bivše kasarne.

I sve to u danu u kome su svi koji se takmiče u ovoj političkoj utakmici zvanoj lokalni izbori trebali da ćute.

Onaj ko je „osmislio“ da dijeli „paketić“ zaboravio je da je Nova godina tek za mjesec i po dana, a i da taj više nego skroman “dar” nikome ne može donijeti neku korist ili ushićenje.

Sa druge strane opozicioni skup od nekoliko stotina okupljenih bio je opet- samo i jedino promocija kneza od Hercegovine.

Na skupu koji nije bio prijavljen policiji, i na kome nisu ispoštovane epidemiološke mjere jedini govornik bio je ni manje ni više nego biznismen-političar Rodoljub Drašković.

Drašković u svom nastupu uopšte nije pomenuo razlog okupljanja, iako su prethodno, na konferenciji za medije, predstavnici trebinjske opozicije rekli da će se okupiti zbog podjele “paketića”.

Knezu od Hercegovine bilo je bitno da priča o narodnom ustanku i da najavi da će novo okupljanje, ukoliko bude , kako je rekao, izbornih krađa, biti sutra veče na istom mjestu.

Trebinjski SNSD moraće da “ispita” ko je i zašto dijelio “paketiće” danas. Taj neko ili pojma nema sa politikom ili nije imao dobre namjere prema političkoj opciji kojoj pripada.

A opozicija u Trebinju takođe bi trebalo da se zapita ko je sve u njenim redovima i šta će neki od njih učiniti ukoliko suprotna strana ,nakon prebrojanih glasova, bude bila u prednosti.

Ono što je činjenica jeste da su i jedni i drugi prekršili predizbornu tišinu.

Šta god sutra narod bude birao jedno će sigurno ostati isto- virus korona od koga su mnogi zaraženi , a nažalost, neki i umrli.

Vjerovatno će i priča o “preletačima” ponovo biti aktuelizovana.

A, standard, bolji život i slično….doći će i to, valjda, na red.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79