McDonald's se zatvara u Bosni i Hercegovini, oglasili se radnici

McDonald's se zatvara u Bosni i Hercegovini, oglasili se radnici


Kompanija Gliese 581g d.o.o., čiji je vlasnik Haris Ihtijarević izgubio je licencu za McDonald's u Bosni i Hercegovini, te se on zvanično od sutra zatvara u čitavoj državi, a to je radnicima jutros saopšteno na sastanku.

Mcdonald's se sutra zvanično zatvara u Titovoj ulici

McDonald's je imao pet restorana u Bosni i Hercegovini, a svi radnici su dobili otkaze!

Problemi po Gliese 581g d.o.o. su počeli sa tužbom Raiffeisen banke, jer im nisu plaćali kirije za prostor u Titovoj ulici u Sarajevu.

Raiffeisen ih je tužio, te nedavno dobio presudu te je Gliese 581g d.o.o. ostao dužan preko 1.200.000 KM.

Iz McDonald's-a se mjesecima nisu oglašavali, a ni radnicima nisu ništa govorili do danas.

Preko noći im je saopšteno da će svi ostati bez posla.

Nezadovoljni radnici za Crnu-hroniku govore kako će oni do kraja profesionalno i pošteno odraditi svoje ugovore, ali da isto očekuju i od poslodavca, te da će tražiti isplatu otpremnine.

Oni su se obratili i vlasniku licence Harisu Ihtijareviću i upitali ga zašto se radnicima nije reklo kako stoje stvari, zašto su dopustili da do ovakvog stanja dođe i zašto nadređeni nisu pružili otpor ukoliko su se već kršili standardi McDonald's-a.

“Ovim putem Vas molimo da ne ostavite radnike i njihove porodice na cjedilu, te da shodno današnjem sastanku donekle ispravimo ovu situaciju, da se svima nađu neki poslovi, da se podijele ljudima otpremnine. Mi ćemo uputiti zahtjev za to sve i svakako biti fer i korektni i ostati do kraja i ispoštovati svaku stavku ugovora tako da bi bilo fer i korektno da dobijemo ono što nas zakonski sljeduje”, napisali su radnici u pismu koje su dostavili bivšem vlasniku licence.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija