Medije siledžijski izbacuju iz sale: Krizni štab u Bijeljini krije informacije od javnosti!

U gradskoj upravi u Bijeljini danas uzavrela atmosfera. Osim neslaganja pojedinih članova Kriznog štaba oko angažovanja stručnih kadrova za rješavanje veoma ozbiljne epidemiološke situacije, pojedinci iz kriznog štaba danas su ponovo pokušali istjerati novinare sa sjednice.

Iako je šef ovog Štaba Mićo Mićić još prije nekoliko dana potvrdio da su sjednice otvorene za javnost, ovog puta došlo je i do fizičkog i verbalnog sukoba.

U radu Kriznog štaba za vanredne situacije grada Bijeljina očigledno nešto ne štima. U prilog tome govori i činjenica da novinarima ponovo nije dozvoljeno da prisustvuju sjednici. Na samom početku, tokom snimanja kadrova, Predrag Lopandić, desna ruka šefa Krizog štaba Miće Mićića, blokirao nam je ulaz u salu. Ničim izazvan, Lopandić se obrušio na nas, ponašajući se drsko, fizički i verbalno.

Na više puta postavljeno pitanje jesu li sjednice otvorene za javnost, šef Kriznog štaba Mićić je potvrdno odgovorio: “Nisu zatvorene za javnost”.

Suprotno ovoj Mićićevoj tvrdnji, njegov blizak saradnik nastavio je da nas drsko provocira, ponovo u stilu koji je ispod svakog nivoa javnog komuniciranja. Muška hrabrost ili solidarnost sa šefom i javnom funkcijom koju obavlja.

Međutim, Mićićev šef Odsjeka za odnose sa javnošću, sav ushićen tu nije stao. Sa uvredama i provokacijama nastavio je i nakon sjednice Kriznog štaba, piše BNTV.

Nervozu Mićića i njegovih stručnih saradnika očigledno je izazvala informacija, koja je procurila u javnost, da je šef Kriznog štaba predložio da se zgrada na Novom bijeljinskom groblju pripremi kao alternativni prostor za prijem oboljelih od virusa korona.

Brojni osuđujući komentari javnosti da bi ljudi koji se bore sa kovidom odmah bili otpisani, očima gledajući u smrt, uticali su da Mićić brže-bolje iznađe novo rješenje:

“Mi smo danas donijeli odluku da Banja Dvorovi bude kovid bolnica. To će u naredna dva dana pripremiti direktori bolnice i banje, a da jedan sprat bude pripremljen već večeras”, rekao je Mićić.

“Prije pet dana smo poslali dopis gradskom kriznom štabu. Krizni štab bijeljinske bolnice je ljut na Krizni štab grada što ta odluka nije donesena ranije”, rekao je v.d. direktora bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” doktor Zlatko Maksimović.

Iako je Mićić neuvjereno sve vrijeme negirao da je jedno od rješenja bila i lokacija zgrade na novom bijeljinskom groblju, više osoba nam je potvrdilo da je ta ideja, ipak, razmatrana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79