Među novozaraženima preovladavaju mlađi: Više od 90 posto ih je nevakcinisano

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane COVID-19 u bosanskohercegovačkom entitetu RS, kojim je dosadašnje mjere produžio do 30. augusta

“Republički štab za vanredne situacije, na današnjoj sjednici, apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv koronavirusa, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi te održala stabilna epidemiološka situacija u RS”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Svi građani koji se do sada nisu vakcinisali pozvani su da to učine što je prije moguće, budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih.

“U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od koronavirusa preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od 90 odsto oboljelih lica nevakcinisano”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se vakcinacija u RS odvija nesmetano, kao i da je obezbijeđen dovoljan broj vakcina različitih proizvođača, za sve građane.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu RS-a i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemiološku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv koronavirusa.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79