Među poginulima u nesreći u Bugarskoj ima i građana Srbije

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće sjevernomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije.

“U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom… Najveći broj žrtava su građani Sjeverne Makednije, ali ima i državljana Srbije”, rekao je Zaev, prenosi MIA.

(VIDEO) Potresni detalji nesreće: 46 osoba preminulo od kojih čak 12 djece

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživjelih koji mi je rekao da se čula strašna eksplozija, prenose Novosti pisanje Tanjuga.

“Uspjeli su da slome jedan prozor i spase nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspjeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12-oro djece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina”, rekao je Zaev.

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji “Besa trans” i da prije prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je “grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost” vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posljedica varničenja u kontaktu vozila sa ogradom, preneli su lokalni mediji.

Najmanje 46 ljudi je poginulo među njima 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

  Pogledajte kako reality zvijezda Boki 13 uzima 1.000.000 eura u torbi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79