Među privedenim u akciji MUP-a TK i Goran Ramić iz Tuzle

Uprava policije Tuzlanskog kantona danas od ranih jutarnjih sati provodi aktivnosti na području ovog kantona u vezi s počinjenjem više krivičnih djela, uključujući iznudu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti. Realizirani su pretresi na pet lokacija i pet osoba je lišeno slobode.

Osobe koje su lišene slobode sumnjiče se da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te prisiljavali vlasnike da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine.  

Prilikom pretresa ovih osoba pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količini naoružanja i municije različitih vrsta kalibra, a pronađeno je i više mobilnih aparata i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali. Uhapšene su dvije osobe sa područja Živinice, dvije osobe sa područja Banovića i jedna osoba iz Tuzle, a kako nezvanično saznajemo u pitanju je Goran Ramić osoba odranije poznata službenicima policije, prenosi Tuzlanski.

Akcija “Objekat” u TK: Lišeno slobode pet osumnjičenih “reketaša”

Podsjetimo, na Ramića je 18. maja 2019. godine u dva sata ujutru u naselju Paša Bunar u Tuzli pucano iz vatrenog oružja. Njega je tada jedan od šest ispaljenih metaka pogodio u butinu lijeve noge i izazvao ustrelnu povredu, nakon čega je bio hospitaliziran u UKC-u Tuzla. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj likvidacije Gorana Ramića lišen slobode je Abid Habibović (32) iz Kladnja.

U Tuzli ranjen Goran Ramić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79