Medvjed izazvao paniku u sarajevskoj osnovnoj školi: Učenicima zabranjeno da izađu izvan zgrade

U sarajevskom naselju Vratnik u četvrtak je, u jutarnjim satima, viđen mladi medvjed koji se kretao u pravcu grada.

Informacija je potvrđena iz Dežurnog operativnog centra MUP Kantona Sarajevo. Lovačke ekipe još uvijek su na terenu i stražare.

Pretpostavlja se da je medvjed sišao sa Pašinog Brda. Kako nam javljaju uznemireni građani, roditelji su uznemireni i dolaze po djecu u osnovnu školu zbog opreznosti.

“Roditelji koji ne mogu doći po djecu traže od drugih da prime njihovo dijete, ukoliko su u mogućnosti.

Kod mene je došlo dijete poznanika. Svi su uznemireni, iako je medvjed primijećen na Bakija Sokaku ovo je neočekivano”, kazao je za portal Radiosarajevo.ba uznemireni roditelj.

Iz Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” za portal Radiosarajevo.ba kazali su da mjesta panici nema te da medvjed nije viđen u blizini škole.

“Ipak, uputili smo obavijest prema roditeljima. Starija djeca su u školi dok su po mlađe došli roditelji ili poznanici. Nema razloga za paniku, ali je neprijatno kada se divlja životinja pojavi u gradskoj sredini”, kazali su iz škole.

@crnahronikainfo

Medo u Sarajevu. Učenicima škola je zabranjeno da izađu van zgrade

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79