Mehmedović: BiH će se teško sama izboriti protiv fašizma

“Republika Srpska je posljednji kamen spoticanja i trajnog mira na Balkanu”, rekao je Šemsudin Mehemdović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, gostujući u emisiji Plenum Federalne televizije.

“Ona je, nažalost, utočište za mnoge negativce i koja i danas sprečava i bosansku i srpsku naciju da se normalno razvija. Imali smo priliku vidjeti da Dodik poziva čak i Austrijance srpskog porijekla da glasaju za fašiste. Da li je SFRJ mogla da funckionira da nije ukinuta NDH? Da li bi se Evropa ujedinila da su saveznici ostavili nacistima da upravljaju Njemačkom? Naša civilizacijska dužnost je da se borimo za BiH koja je normalna i komotna za sve ljude koji u njoj žive, sa ili bez visokog predstavnika. Dok postoji fašizam on prijeti u BiH da se uruši sistem. Zato BiH treba pomoći u borbi protiv fašizma, istog onog koji je prijetio Evropi prije 80 godina, istog onog koji je razarao BiH ‘90-ih. Sami ćemo to teško izboriti, nažalost”, zaključio je Mehmedović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79