Mehmedović: Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu zbog Milanovića

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović je prokomentarisao na društvenim mrežama izjave Zorana Milanovića, u kojima je predsjednik Hrvatske prvi put otvoreno zauzeo stranu Rusije. Mehmedović ove izjave smatra krunskim dokazom da je Milanović ruski igrač.

– Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu zbog Milanovića. Niko tako nije lukavo rekao Hrvatskoj da su je Genšer, Bush i Vatikan “huškali” na Srbiju. Milanović pita jesu li za rat krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to?!, piše Mehmedović, te dodaje:

– Ne govori Milanović o Ukrajincima, već o Hrvatima, o Bosancima,… onima koji su krenuli u borbu za odbranu nezavisnosti nakon agresije moćne JNA i Jugoslavije. Prema Milanoviću, i Hrvatsku i Bosnu je neko huškao …Pa to ni Šešelj ne bi tako rekao – poručio je.

Mehmedović je napravio poređenje sa kontekstom u Hrvatskoj 1991. godine.

– Milanović kao da je zapravo rekao 1991: Neko će morati sutra položiti račune, ko je odgovoran za ovoliko smrti u Hrvatskoj. Jesu li krivi Hrvati ili oni koji su ih huškali na to? Svaki dan “super, hajmo naprijed, napadaj”. Pao je Vukovar, pala je Škabrnja…, zaključio je Mehmedović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79