Mektić “potopio” Dodika: Ne smiješ ni da ih pomeneš, ovo nema veze sa Bošnjacima

Sud BiH jučer je odredio pritvor predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću, kojem se sudi za poganja u genocidu u Srebrenici, zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je nakon ove sudske odluke izjavio da određivanje privora Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je u pitanju isključivo politička odluka ove pravosudne institucije.

“Republika Srpska pružiće Savčiću svaku vrstu podrške i u ovoj borbi neće biti sam. Ova odluka Suda BiH nije donesena samo protiv generala Savčića, već protiv svakog Srbina u Republici Srpskoj koji ne misli i ne priča onako kako se sviđa Bošnjacima”, istakao je Dodik te poručio “onima koji ovo rade da ovakvim odlukama i ovakvom politikom neće uplašiti nikoga u Republici Srpskoj, niti će je destabilizovati”.

Ovakim odlukama samo će stvoriti još veći otpor svakog Srbina prema ovakvoj BiH čiji su svi elementi usmjereni protov Srba i Srpske”, kazao je Dodik.

Nakon ovih najnovijih Dodikovih optužbi, oštro je reagovao bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

“Ovo nema veze sa Bošnjacima, ovo su mu napravile ustaše u Tužilaštvu BiH, ali ti ne smiješ ni da ih pomeneš”, poručio je Mektić Dodiku, koji je za mjere pritvora izrečene Savčiću pokušao okriviti Bošnjake.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79