Memić pisao ministru Mektiću: Tražim da se uključite i u slučaj ubistva mog sina

Otac nastradalog Dženana Memića Muriz Memić jučer je uputio pismo ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću tražeći ravnopravan tretman rasvjetljavanja slučaja smrti njegovog sina kao i smrti mladića Davida Dragičevića.

– Prateći zadnje medijske informacije u vezi s događajem u Banjoj Luci, a u vezi sa smrću Davida Dragičevića gdje ste se Vi aktivno uključili s obećanjem da će se u potpunosti rasvijetliti navedeni događaj, tražim da se i slučaj Dženana Memića stavi u isti nivo Vašeg postupanja.

Kao što znate, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu se vodi krivični postupak gdje su izvedeni novi dokazi vještaka mašinske, saobraćajne i medicinske struke koji ukazuju da se u konkretnom slučaju dogodilo ubistvo moga sina, a ne kako to tvrdi Tužilaštvo KS da se dogodila saobraćajna nesreća – napisao je Memić.

loading...

On je dodao u pismu da već duži vremenski period ulaže napore da dokaže javnosti da su njegove tvrdnje istinite.

– Tražim od Vas da se aktivno uključite i da me primite u narednih sedam dana da bih Vam sa svih aspekata izložio svoje dokaze – naveo je Memić.
Dženan Memić je smrtonosne povrede u Velikoj aleji zadobio 8. februara 2016. godine, a sedam dana kasnije je preminuo u sarajevskoj bolnici. Slučaj Dženanove smrti od samog početka prate mnoge kontroverze, a dva puta je prekvalifikovan i to iz saobraćajne nesreće u ubistvo, pa onda ponovno u saobraćajnu nesreću.

Pred Kantonalnim sudom Sarajevo vodi se postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji se terete da su skrivili nesreću u kojoj je Dženan povrijeđen, odnosno za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći te sprečavanje dokazivanja.

 

 

Crna hronika

Loading..