“Meni je invalidnina 100 KM, kako dalje bez tetke Zilhe. Nikoga nije odbila, imao ili nemao kartu, ona je dijelila”

 

Ispred Narodne kuhinje Stari Grad muk. Svi su potreseni viješću da je preminula tetka Zilha, heroj, poznata humanitarka i majka gladnih Sarajlija.

Vijest o njenoj smrti jutros je odjeknula glavnim gradom.

Korisnici su šokirani.

Pitaju se kako će dalje i sa tugom u glasu prisjećaju se, kako kažu, njihove heroine piše Avaz.

Fahrudin Hučkić, poznanik preminule tetke Zilhe i nekadašnji taksista, kazao je da je dugi niz godina poznavao tetku Zilhu, iako nije bio korisnik narodne kuhinje.

– Koliko je mogla, toliko je i pomagala. Čak i više. Jer, valja ovo ovdje održavati i da je sve na broju, da svakoga podmiri. Ona je bila u dobrim odnosima sa korisnicima. Nikoga nije odbila. Imao kartu, nemao kartu, ona je dijelila. Bila je korektna prema korisnicima – ispričao je Hučkić.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici Šeta i kolektivu Narodne kuhinje Stari Grad, povodom smrti Zilhe Šete – tetke Zilhe, javlja Anadolu Agency (AA).

– S velikom tugom sam primio vijest o smrti naše tetke Zilhe. Odlazak tetke Zilhe veliki je gubitak za njenu porodicu, prijatelje, saradnike i sve one koji su je voljeli. Njena dobrota, požrtvovanost i nesebična briga za one kojima je bila potrebna pomoć ostavili su neizbrisiv trag u našem društvu. Hvala joj na njenoj humanosti, nesebičnoj ljubavi i potpori njenim sugrađanima tokom svih ovih godina. Izjavljujem iskreno saučešće njenoj porodici, saradnicima, prijateljima i svima koji su poznavali tetku Zilhu – navodi Komšić u telegramu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79