Merima Isaković: “Ja sam Jugoslovenka i dok ja postojim – postoji i ona…”

Nekadašnja glumica Merima Isaković rekla je da nije tačno da ne postoji Jugoslavija. Ona je govorila na Mikser festivalu, uključivši se video pozivom iz Australije.

„Nije tačno da ne postoji Jugoslavija, zemlja postoji dokle ljudi postoje, političke granice su drugo, ali ja sam Jugosloven i dok ja postojim – postoji Jugoslavija, da vas upoznam sa geografskom popravkom“, rekla je ona.

„Često se nasmiješim kad letim, za međunarodne letove morate da obilježite odakle ste, na nekim listama još uvijek stoji Jugoslavija, tu rado samo kliknem, a nekad postoji opcija – other, što znači drugo. Onda dopišem pored toga Jugoslavija. Samo mi se jednom desilo za 20 godina da mi carinik kaže da Jugoslavija više ne postoji. Rekoh: Da li ja postojim? Ako ja postojim, a ja sam Jugoslovenka, onda postoji i Jugoslavija, a vjerujem da nas ima još“, dodala je ona.

Ona je u intervjuu na Mikser festivalu govorila o Danijeli Štajnfeld, kako se tretiraju žrtve seksualnog zlostavljanja u Australiji gdje živi, koliko je teško za žrtvu da javnosti povjeri svoju traumu, kao i o svom traumatičnom iskustvu sa Branislavom Lečićem, ali i o životu u invalidskim kolicima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79