Meso kontaminirano salmonelom: Sarajevska pljeskavica povučena iz hrvatskih trgovina

Zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp, Državni je inspektorat u Hrvatskoj u četvrtak s tržišta opozvao smrznuti proizvod Sarajevska pljeskavica 900g koje na tržište stavlja STANIĆ d.o.o., a proizvodi SZTR ‘Đurđević’ (Subotište-Pećinci, Srbija), javlja Hina.

Riječ je o proizvodu LOT broja 22321, s naznakom upotrijebiti do 13.08.2022., a koji nije u skladu s europskom uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Podsjećamo, jučer su iz bh. kompanije “Akova Group” naveli da je neistina informacija o bakteriji salmoneli u piletini njihove proizvodnje kao i informacija da se piletina iz BiH povlači sa tržišta Republike Hrvatske, kako su objavili hrvatski mediji.

Sporna piletina u Hrvatskoj: Iz bh. firme tvrde da je datum valjanosti istekao u septembru

Hrvatski mediji objavili su da se povlači proizvod pileći batak i zabatak kompanije “Ovako” koju uvozi firma iz “Vrgorca”, iz razloga što je u pilećem batku i zabatku, LOT LKT 80AD, nađena bakterija salmonela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79