“Mi izdati nećemo, za SDP je svaki pedalj BiH podjednako važan”

Nemojte ocjenjivati pojedinačne korake, ocjenjujete ono što postignemo ili ne postignemo. Dogovor je još teže postići u okrilju populizma koji je skoro potpuno poklopio političku scenu

Uoči današnjeg najavljenog sastanka vladajućih stranaka na državnom nivo, predsjednik SDP-a BiH kazao je da “ne može svaki razgovor završiti konačnim dogovorom ili potpisanim sporazumom” ali da se nada da se svakim razgovorom bliže dogovoru.

– Nemojte ocjenjivati pojedinačne korake, ocjenjujete ono što postignemo ili ne postignemo. Dogovor je još teže postići u okrilju populizma koji je skoro potpuno poklopio političku scenu, naglasio je Nikšić. Podvukao je da “prvi značajniji ispit vladajuće koalicije imamo u martu”.

– Tada će se vidjeti da li smo i koliko bili uspješni. Taj ispit ćemo položiti samo ako postignemo dogovor oko zakona bitnih za jačanje pravne države. Nije bitno koliko puta ćemo morati sjesti i voditi teške pregovore, ali ćemo to raditi sve dok ne postignemo kompromis.

Jako je bitno da usvojimo zakone koji su bitni za otvaranje pregovora sa EU, a što je još važnije, koji će ojačati pravosudni aparat u BiH kako niko ne bi bio iznad zakona, istakao je Nikšić na Facebooku

Dodao je da građani treba da znaju da nijednim dogovorom neće umanjiti ili ukinuti prava niti jednog građanina i niti jednog naroda.

– A upravo time se najviše manipulira u javnosti. Mi izdati nećemo, niti od drugih tražimo da izdaju. Za SDP je svaki pedalj Bosne i Hercegovine podjednako važan, za nas su svi građani Bosne i Hercegovine podjednako važni i borimo se za svakog od njih, zaključio je Nikšić.

Sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine SNSD-a, HDZ-a BiH i “trojke” trebalo bi da bude održan danas popodne u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79