U prethodna 24h u KS isključeno 26 vozača: Razlog vožnja u alkoholiziranom stanju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo zabilježeno je devet saobraćajnih nezgoda, od kojih je osam rezultiralo materijalnom štetom, dok je u jednoj nezgodi jedna osoba lakše povrijeđena.

Međutim, ono što posebno zabrinjava jeste veliki broj vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog različitih prekršaja.

Ukupno 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom pod uticajem alkohola.

Ova statistika ističe ozbiljan problem pijanih vozača na putevima, koji ne samo da ugrožavaju svoje živote, već i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pored njih, sedam osoba je isključeno jer su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita, što dodatno naglašava problem neodgovornog pristupa vožnji.

Također, tri vozača su privremeno uklonjena iz saobraćaja zbog kršenja zaštitnih mjera koje uključuju zabranu upravljanja vozilima. To pokazuje da postoje vozači koji ignorišu pravne sankcije i nastavljaju sa rizičnim ponašanjima na cestama.

Policija je takođe isključila iz saobraćaja jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, jedno neregistrovano vozilo i dva tehnički neispravna vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79