Migrant osuđen na 13 godina robije zbog likvidacije Jasmina Berovića

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, danas je migranta Saida Bahridža osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina robije za likvidaciju Jasmina Berovića 2020. godine u sarajevskom naselju Otes, kao i za pokušaj ubistva dvojice Jasminovih prijatelja.

– Optuženom je za ubistvo izrečena kazna od 10 godina, a za pokušaj ubistva pet godina, te mu je izrečena jedinstvena prvostepena kazna zatvora u trajanju od 13 godina – potvrdila je za Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Riječ je o migrantu koji je izručen s Kosova i koji za sebe tvrdi da se zove Said Bahridža, rođen 1981. godine u Kazablanki, Kraljevina Maroko.

Marokanac je optužen da je u saizvršilaštvu, zajedno s još dvojicom migranata – Hananijem Benazijem koji je u bijegu i Salahom Edinom Dešanom (Salah Eddine Dechane) – 17. novembra 2020. godine oko 22.30 sati u Barskoj ulici nožem zadao devet udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša s lijeve strane, usljed kojih je došlo do povrede srčanog mišića i, u konačnici, njegove smrti.

Salah Edin Dešan

Trojica migranata došla su u kafe-bar „Nelly”, čiji je vlasnik Jasminov mlađi brat Nermin. Nakon što nisu posluženi zbog policijskog sata, migranti su izazvali tučnjavu u kojoj su nožem usmrtili Jasmina te njegovim prijateljima Huseinu Džiliću i Tariku Džamaliji nanijeli lakše i teže povrede.

Jasmin Berović je uboden nožem u srce, dok su ostala dvojica njegovih prijatelja također izbodeni u predjelu grudnog koša. Niko od njih nije bio naoružan, dok su najmanje kod dvojice migranata uočili oštrice za koje je utvrđeno da su bili noževi.

U martu ove godine, na 13 godina zatvora, zbog ubistva Berovića i pokušaja ubistva, prvostepeno je osuđen migrant koji je uhapšen u Beogradu. Riječ je o Marokancu Salahu Edinu Dešanu, kojem je produžen pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79