Mijenja se ski lift na Bjelašnici: Ko će dobiti tender vrijedan 3.900.000 KM?

Preduzeće ZOI'84 nedavno je raspisalo javni poziv za zamjenu ski lifta “Kotlovi”, a vrijednost projekta je procijenjena na 3,9 miliona KM s PDV-om.

Ovaj projekat je u planu investicija KJP ZOI'84 za 2024. godinu.

Javna nabavka podrazumijeva projektovanje ski lifta, izgradnja novog sklopivog ski lifta Kotlovi na Bjelašnici po sistemu “ključ u ruke”.

Također, demontaža postojećeg ski lifta je u obavezi investitora, kao i napajanje ski lifta i nisu predmetom ove nabavke. Ipak, u obavezi izvođača radova je projektovanje NN napajanja ski lifta Kotlovi.

“Povećanjem potrebnih kapaciteta vertikalnog transporta na Bjelašnici, te uslijed trenutnog lošeg stanja postojećeg ski lifta Kotlovi, planirana je nabavka i izgradnja novog isklopivog ski lifta Kotlovi na trasi postojećeg nakon njegove demontaže. Instalacija se gradi na katastarskoj čestici k.č. 3082/2, K.O. Presjenica, općina Trnovo”, navedeno je u projeknom zadatku.

Novi ski lift Kotlovi na Bjelašnici je sklopiva instalacija sa vučnim napravama sa diskom i maksimalnog kapacitet od 900 skijaša na sat.

Ponuđač će nakon potpisivanja ugovora izraditi i idejni projekat u skladu sa uslovima iz projektnog zadatka.

Tehnička dokumentacija se sastoji iz tri faze – idejni projekat, glavni projekat i ostala dokumentacija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79