Milan Radović: Dodik žrtvuje cijeli narod zbog nerealnih političkih ciljeva, strah ga je odgovornosti

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, komentarišući promo spot SNSDA-a u kojem Milorad Dodik izjavljuje da je spreman na disoluciju i da proglasi samostalnost Republike Srpske, kaže da to dovoljno govori o njihovoj političkoj neodgovornosti i neozbiljnosti.

– Narod u Republici Srpskoj sigurno nije spreman na ovaj avanturizam i političku vratolomiju koja nas vodi u neizvjesnu budućnost – kaže Radović.

On naglašava da ne smiju zaboraviti ekonomske sankcije koje je narod u Republici Srpskoj preživio i koje su dovele do siromaštva, nezaposlenosti, inflacije i nedostatka osnovnih životnih namirnica: brašna, ulja, šećera, mesa, lijekova.

– Ovdje se ne radi o žrtvovanju komoditeta funkcionera vladajućih stranaka, već o žrtvovanju cijelog naroda zarad nerealnih političkih ciljeva i može nam se dogoditi totalni egzodus srpskog naroda, a pogotovo mladih i stručnih ljudi koji nisu spremni na ovakve političke i ekonomske rizike – pojasnio je Radović.

Istakao je da nije u fokusu nametanje zakona od strane Valentina Inzka, jer je njihova vlast sarađivala mnogo puta sa njim, ali i sa drugim visokim predstavnicima i provodila njihove odluke kojima su “nerijetko prenošene nadležnosti sa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine” te je upitao zašto tada nije bilo ovakvih reakcija.

– Ovdje je u pitanju strah od odgovornosti koji je prisutan kod vladajuće elite koja nas je dovela u katastrofalnu ekonomsku, ali i političku situaciju – kazao je Radović.

On smatra da se stvara politička slika u međunarodnim krugovima da je srpski narod jedini problem u BiH i da je to “ozbiljna situacija”.

– Mi neizmjerno volimo Republiku Srpsku i branićemo je svim sredstvima, ali moramo biti svjesni da je ovaj potez SNSD-a opasan i neodgovoran i može da prouzrokuje nesagledive posljedice, ne po njihove funkcionere i po njihove porodice, već po srpski narod u Republici Srpskoj – kazao je zamjenik predsjednika SDS, prenosi BN.

Osnovno pitanje je, naglašava Radović, kako bi vlast odgovorila na prvi ekonomski udar koji bi nastao praktičnim zatvaranjem tržišta i povlačenjem investitora iz Republike Srpske: ogromnu nezaposlenost, na drastično smanjenje prihoda u budžet čime bi bila ugrožena isplata plata i penzija, na galopirajuću inflaciju i na nedostatak hrane i lijekova, na povlačenje štednje iz banaka u slamarice i slično.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79