Milan Tegeltija otvoreno priznao: Srbi i Hrvati su…

S kim bi to mi iz RS trebali da budemo saveznici, između ostalog, pita Tegeltija u svojoj poruci

Saradnja dvije najjače stranke iz srpskog i hrvatskog korpusa, SNSD-a i HDZ-a, nije nikakva novost. Međutim, čak ni lideri ove dvije stranke Milorad Dodik i Dragan Čović nisu se usuđivali otvoreno govoriti da u njihovom savezništvu nema mjesta za trećeg, bošnjačke politike u BiH, kao što je to učinio Dodikov savjetnik Milan Tegeltija. Dodušne, u njegovoj interpretaciji to se naziva političko Sarajevo.

– A s kim bi to mi iz RS trebali da budemo saveznici i sarađujemo? Sa političkim Sarajevom koje želi da ukine RS i konstitutivnost naroda, ili sa Hrvatima- Čovićem koji kaže čuvajte RS i Milanovićem, koji kaže RS je trajna i niko je ne može ukiniti! Trivićka i opozicija kaže  sa političkim Sarajevom.

Srbi i Hrvati u BiH su politički saveznici, jer se bore sa istim problemom, pokušajem bošnjačke dominacije. Svi ti pokušaji opozicije da saradnju sa Hrvatima (Milanovićem) predstave kao izdaju govore kako opozicija ništa ne zna o nacionalnoj politici  i bave se samo politikantstvom

Ali džaba ta priča, to je toliko očito, da je narod toga jako svjestan i ta mu se nebulozna priča opozicije ne može prodati. Pokušaj da se tako prikrije vlastito podaništvo i podanička politika je krajnje nevješt i predmiješan, napisao je Tegeltija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79