Milanović dolazi u Livno na svečanu sjednicu?

Nakon što je kolegij Gradskog vijeća Livna otkazao svečanu sjednicu Vijeća, koja je trebala biti održana danas, u subotu, 23. aprila, u povodu 30. godišnjice odbrane Livna i livanjskog kraja oglasio se tamošnji gradonačelnik koji je kazao da će sjednica ipak biti održana.

Prvo je Kolegij Gradskog vijeća Livna otkazao svečanu sjednicu Vijeća, planiranu u subotu, 23. aprila, u povodu 30. godišnjice odbrane Livna i livanjskog kraja.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, razlog za takvu odluka je kršenje Poslovnika o radu, kojim se rukovodi Stručna služba Gradskog vijeća, Gradsko vijeće i predsjednica Gradskog vijeća.

Niti Kolegij niti Gradsko vijeće nisu sudjelovali u organizaciji navedene sjednice, niti u utvrđivanju protokola održavanja iste. Ovim putem Kolegij Gradskog vijeća Livno upućuje iskrenu, javnu ispriku svim braniteljima i braniteljskim udrugama zbog otkazivanja svečane sjednice – istaknula je Milak.

Prema njenim riječima, Kolegij Gradskog vijeća nije imao nikakvih saznanja kako i na koji način će se održati svečana sjednica.

Propust se dogodio zbog višegodišnje prakse da ovakve sjednice organizira Ureda gradonačelnika Livna, bez sudjelovanja Kolegija i Gradskog vijeća. Stoga je Kolegij Gradskog vijeća zauzeo stav i zaključio da se neće održati svečana sjednica 23. travanj zbog mnoštva propusta, kršenja i nedorečenosti Poslovnika o radu te zbog činjenice da Kolegij Gradsko vijeća, kao ni gradski vijećnici nisu upoznati s protokolom, brojem govornika, te ostalim sadržajem svečane sjednice – poručila je Milak.
Potom je gradonačelnik Livna Darko Čondrić ocijenio je kako pojedinci svojim ponašanjem i postupcima žele napraviti lakrdiju od obilježavanja 30. godišnjice odbrane Livna te je dodao kako će se proslava te godišnjice biti održana kako je planirano. održati 23. travnja kako je i planirano.

Zbog digniteta Dana odbrane Livna i branilaca, te zbog svih Livnjaka i naših gostiju, sutrašnju svečanost ćemo održati dostojno i u miru od svečanog mimohoda, te ćemo održati svečanu sjednicu povodom Dana odbrane Livna u 11 sati u dvorani Narodnog univerziteta, te nakon toga položiti vijence i upaliti svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda – poručio je Čondrić u saopćenju za javnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79