Hamas ispalio tri rakete prema Izraelu

Pripadnici Hamasa lansirali su u petak navečer iz područja Gaze tri rakete prema Izraelu nakon čega je Izrael najavio privremeno zatvaranje pješačkog prijelaza s Pojasom Gaze.

Kako prenose izraelski mediji, vojska ove države je saopćila kako je jedna od raketa pala na nenaseljeni dio regije Sha'ar Hanegev dok je lansiranje druge rakete bilo neuspješno i ona je završila na teritoriji Gaze.

Kada je riječ o trećoj raketi, izraelska vojska je saopćila kako je raketa pala na otvoreno područje u blizini jednog od gradova na jugu ove države.

“Sirene se nisu oglasile u Izraelu dok su rakete pogađale nenaseljena područja, ali je u blizini jednog pograničnog grada na mobilnoj aplikacije Home Front Command aktivirano upozorenje”, prenosi The Times of Israel.

Zbog novog incidenta, izraelska vlada naredila je zatvaranje jedinog pješačkog prijelaza s pojasom Gaze, a prema navodima zvaničnika prijelaz se neće otvarati za vikend.
“Nakon raketiranja iz Gaze, izraelska vlada je odlučila da trgovcima i radnicima iz ovog dijela neće biti dozvoljen ulazak tokom nedjelje. O ponovnom otvaranju prijelaza odlučit će se u skladu sa sigurnosnom procjenom situacije”, rekli su zvaničnici.

Povodom novih napetosti između Hamasa i vojske Izraela, ministar odbrane Benny Gantz je izjavio kako će Izrael pružiti oštar odgovor na nastavak raketne paljbe.

“Ministar odbrane je napomenuo da su prije praznika pojačane snage i pripravnost u tom području te da će se nastaviti politika oštrog odgovora na sve terorističke aktivnosti”, saopćeno je iz ureda ministra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79