Milanović: Niko neće suditi hrvatskim komandantima, gospodo taj film ne bute gledali

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Kninu na 26. godišnjicu Oluje kazao da niko neće suditi hrvatskim ratnim komandantima.

“Prošlo je 26. godina od rata iza nas je jedna teška serija, a ne epizoda odnosa sa Haškim tribunalom u kojem smo bili i za neke stvari odgovorni ali isto tako optuživani za stvari koje veze s mozgom nemaju. Vidimo i dan danas da u susjednim državama pa i u Bosni i Hercegovini, za koju želim vjerovati da je prijateljska jer druge nam nema zasipaju hrvatsku optužnicama”, kazao je.

Milanović u Kninu prozvao BiH zbog optužnica protiv hrvatskih zapovjednika

Milanović je nastavio: “Vidimo da se posljednjih sedmica i mjeseci protiv hrvatskih ratnih zapovjednika za neka nedokazana, izmišljena djela kolektivne ili komandne odgovornosti od prije 26 godina” rekao je Milanović.

Istakao je da to nije dobro za međusobne odnose te da Hrvatske država otvoreno treba reći “gospodo taj film ne bute gledali”.

“Tim ljudima se u Hrvatskoj neće suditi i mi ćemo ih zaštititi po svaku cijenu. Samo tako i samo na takav način, to su naši ratni komandanti, možemo računati da nas se shvata ozbiljno”, zaključio je Milanović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79