Milanović se usporedio s Vučićem: Ja sam predsjednik, a on je gospodar neuspješne države

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović usporedio se sa svojim kolegom iz Srbije Aleksandrom Vučićem, rekavši da među njima postoje očigledne razlike, iako im je državnička funkcija ista.

“Ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i Vučić i moja ovlaštenja nisu velika. A on je gospodar države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom i koja kao pregovara sa Evropskom unijom, a sve čini da ne uđe u EU”, rekao je Milanović.

Milanović je ovom prilikom prokomentarisao i put Srbije ka Evropskoj uniji, ali je govorio i o ophođenju Aleksandra Vučića prema Hrvatskoj.
“Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucijenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopće ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali da traže domovinu negdje drugdje”, dodao je Milanović

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79