Milatović: Poštujem BiH sa dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom. Prijateljska smo zemlja

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kaže za UNU da je Bosna i Hercegovina prijateljska zemlja i da jedva čeka da dođe u zvaničnu posjetu, te da poštuje dejtonsku BiH sa dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom, kao i zvanično izabrane predstavnike.

“Veoma se radujem posjeti BiH. Naravno, da je BiH iz ugla Crne Gore jedna od prijateljskih zemalja i kao predsjednik Crne Gore želim dodatno da pošaljem takvu poruku. Želim sve najbolje BiH i mislim da u narednom periodu postoji veliki prostor za dodatnu saradnju BiH i Crne Gore i siguran sam da je naša zajednička budućnost, evropska budućnost.

On je na pitanje rekao da se ne ljuti što su neki zvaničnici u BiH podržali njegovog protivkandidata Mila Đukanovića u drugom krugu izbora u Crnoj Gori, te da je to politički legitimno.

“To nije neka stvar koja se samo radi na prostoru Zapadnog Balkana, to je prosto nešto što vi često vidite i u drugim evropskim zemljama, da prosto politički legitimno nosioci određenih državnih funkcija podržavaju druge političare. Ja zaista ne zamjeram na tome i moja dužnost i odgovornost kao predsjednika Crne Gore da dodatno pošaljem poruku solidarnosti i dobrosusjedskih odnosa i da uradim sve što je u mojoj moći da unaprijedim ekonomsku saradnju sa BiH”, kazao je Milatović.

Na pitanje da prokomentariše posljednja dešavanja u RS, vezana za imovinu i poruke o samostalnosti, Milatović je rekao da je što se tiče pozicije Crne Gore, tu je sve jasno.

“Mi poštujemo BiH onakvu kakva je napravljena nakon Dejtonskog sporazuma s njena dva legitimna entiteta – Federacijom i Republikom Srpskom, uvažavam, naravno, sve legitimne predstavnike svih legitimno izabranih naroda”, kazao je Milatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79