Miletić: Mi 17 mjeseci nismo imali sjednicu, a redovno primamo platu koja je deset puta veća od rudarskih, to je sramota

Tražimo da nam se omogući rad, istakao je delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, Zlatko Miletić

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, obratio se danas na press konferenciji delegata, povodom podnošenja zahtjeva za sazivanje hitne sjednice Doma naroda.

Miletić se, u tom kontekstu, dotakao i današnjeg protesta rudara koji se održava ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Govoreći o rudarskim protestima, on je kazao kako su njihove plate deset puta veće od rudarskih, i to je nazvao sramotom.

– Tražimo da nam se omogući rad. Od 34 mjeseca koliko radi Parlament BiH, 17 mjeseci nismo imali sjednicu. A plate, primanja uredno dolaze. Naše plate su deset puta veće od rudarskih, to je sramota za sve nas, rekao je Miletić.

Podsjećamo, nekoliko stotina rudara danas protestvuju ispred zgrade Vlade FBiH, tražeći od resornog ministra ispunjavanje osam, ranije iznesenih, zahtjeva.

  Volonterska akcija šetanja vaših kućnih ljubimaca

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79