Milivoje platio 5.000 eura za ubistvo bivše žene Zorice

Milivoje M. (63), koga je šabačka policija juče uhapsila zbog sumnje da je naručio lividaciju bivše supruge Zorice J. (41) danas se, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, branio šutanjem.

Njega tužilac tereti za krivično djelo podstrekivanje na ubistvo po članu 113 Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena zatvorska kazna od 5 do 15 godina. Sudija za prethodni postupak je, po zahtjevu tužilaštva, Milivoju M. odredio pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke i da ne bi dovršio djelo za koje je osumnjičen, prenosi Blic.

Policija je juče Milivoju M. stavila lisice na ruke posle skoro dvomjesečnog operativnog rada na ovom slučaju. Policija i tužilaštvo su još prošlog mjeseca imali saznanja da je Milivoje angažovao jednog Šapčanina da ubije Zoricu, za šta je bio spreman da plati 5.000 eura, piše Telegraf.rs.

Navodno je tom čovjeku unapred isplatio dio novca, ali je on nepuna dva mjeseca okljevao da ispuni monstruozni dogovor o kojem je, na kraju, propjevao u policiji.

– Ta okolnost, kao i intenzivni rad koji je policajce i tužilaštvo doveo do potvrđivanja saznanja o planiranju i ugovaranju zločina pomogli su da se spriječi ubistvo. Da li je “treći čovjek” zaista imao namjeru da izvrši ubistvo ili samo da uzme pare od naručioca ubistva, za ovaj slučaj nije relevantno. Taj čovjek je, poslije davanja iskaza, pušten na slobodu – kaže izvor.

Milivoje i Zorica su se sudski rastali prošle godine nakon više od deset godina zajedničkog života. On nije mogao da se pomiri što se brak raspao i što je Zorica krenula svojim putem. Zbog ljubomore i posesivnosti bivšeg životnog saputnika Zorica je, navodno, od dana kada se iselila iz kuće preživljavala pakao. Živjela je u stalnom strahu i plašila se za svoju bezbjednost.

Jesenas su se njeni strahovi i obistinili, kada su je dva muškarca brutalno pretukla na ulici. Ispostavilo se da je batine naručio bivši suprug i ovaj slučaj vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

– Zorica je shvatila da su batine bile samo opomena i nakon tog traumatičnog događaja je živjela u još većem strahu. Stalno je bila na oprezu jer ga je dobro poznavala i pretpostavljala je šta je sve spreman da učini. U jednom kratkom periodu je imala i policijsku zaštitu – naveo je izvor blizak žrtvi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79