Milomir Marić ruskom ambasadoru: Vi Rusi ste spriječili ukrajinsku Oluju

Ruski ambasador u Beogradu Bocan Harčenko gostovao je u programu Vučiću sklone tabloidne televizije Happy TV-a.

Milomir Marić, također Vučiću sklon urednik i voditelj na toj televiziji, rekao je:

“Ajmo sada, mi ovdje razumijemo situaciju. Otprilike, ukrajinske vlasti su se spremale za operaciju kao Oluja u Hrvatskoj. Kao što su Srbi protjerani iz Hrvatske, oni su htjeli iz Donbasa i Luhanska protjerati prorusko stanovništvo. Oni su u međuvremenu od 2014. već zauzeli veliki dio teritorija, svakog dana su raketirali i 14.000 ljudi je ubijeno, ovo je i preventivna akcija da se to zaustavi. Ovo je bio pokušaj Oluje kao što su Hrvati uradili u Hrvatskoj.”

Ruski ambasador rekao je da se on s izrečenim slaže.

“Ja se slažem, teško je da dodam nešto. Stvarno, teško je, ja mogu potvrditi, to je bilo planirano. Informacije su dolazile i ranije, sad postoji još jedna potvrda da nije bilo samo planirano nego da je bilo i potpuno pripremljeno. Vi ste usporedili, vi znate bolje, u svakom slučaju ja neću tu ulaziti u neke stvari u kojima bismo morali da pričamo o još nekim državama. U svakom slučaju, u povijesti sukoba u bivšoj Jugoslaviji Oluja je najteži, jedan od najtežih događaja…”, rekao je.

Marić ga je pitao ima li sličnosti.

“U svakom slučaju, sličnost je zbog preventivne akcije Rusije”, rekao je ruski ambasador koji je izbjegavao direktno povezati Oluju s Ukrajinom, što je učinio srpski voditelj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79