14.09.2022., Narodna skupcina RS, Banja Luka (BiH) – U Banja Luci se odrzava posebna sjednica Narodne skupstine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju Prijedlog odluke o potvrdjivanju izjave srpskog clana Predsjednistva BiH Milorada Dodika o proglasenju Odluke o davanju agremana njemackom veleposlaniku u BiH stetnom po vitalne interese RS. Oporba u RS tvrdi da Dodik manipulise u predizbornom periodu i ne prisustvuje posebnoj sjednici NSRS, osim Nebojse Vukanovica i poslanika SPS-a. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL/PIXSELL
Milorad Dodik: “Blokirat ćemo sve u FBiH dok se ne odblokiraju projekti u RS-u”

Milorad Dodik: “Blokirat ćemo sve u FBiH dok se ne odblokiraju projekti u RS-u”


 

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik poručio je da RS neće podržati projekte u Federaciji BiH dok se ne deblokiraju projekti RS-a koji su zaustavljeni bez, kako navodi, “ikakvog zakonskog i ustavnog osnova”.

“Republika Srpska će blokirati sve dok se ne deblokiraju projekti RS-a, drugi neće proći, to se zna”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, institucije BiH trebaju biti “servis ciljeva oba entiteta”.

“Republika Srpska do sada nije blokirala niti jedan projekt u FBiH, što se RS-u uporno činilo s razine BiH. Takva praksa više se neće tolerisati s obzirom na to da su važni projekti u RS-u do sada bili godinama blokirani”, istakao je Dodik.

Napomenuo je da su projekti “Buk Bijela”, aerodrom u Trebinju i plinski priključak, koji su davno mogli biti završeni, zaustavljeni bez, kako navodi, ikakve zakonske i ustavne osnove i stoje već sedam godina. godine.

“Sedam godina u različitim strukturama je u zastoju, a ja sam sve svoje sjednice Predsjedništva u prošloj godini iskoristio da stavim na dnevni red gas i prolaz ispod Drine. Neće da objasne zašto neće“, kazao je. Dodik.

Poručio je da će, ako se nastave blokade, blokirati i RS.

“Ako ne date, doći će vrijeme da vas nećemo ni pitati. Nemojte se miješati u unutarnje stvari RS-a”, istaknuo je Dodik.

Na kraju je zaključio da predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović “neće tolerirati takve hirove”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija