Milorad Dodik će finansirati odlazak rukometne reprezentacije Republike Srpske u Rusiju

Rukometni savez Rusije, koji je pod suspenzijom svjetskih i evropskih rukometnih kuća IHF-a i EHF-a od početka agresije na Ukrajinu, pozvao je rukometnu reprezentaciju RS na turnir u Kazanju.

Radi se o međunarodnom turniru u muškoj i ženskoj kategoriji na kojem učestvuju zemlje BRICS-a. Turnir će se održati od 11. do 24. juna u ruskom Kazanju.

Rusija pozvala reprezentaciju Republike Srpske na međunarodni rukometni turnir

Umičević: Uz podršku Dodika idemo u Rusiju

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević pismeno je obavijestio rukometnu Rusku federaciju o prihvatanju učešća na Igrama BRIKS-a.

U pismu je, između ostalog, Marinko Umičević naveo da je izuzetna čast što će ženska i muška reprezentacija Republike Srpske nastupiti na ovoj smotri koja će se od 11. do 24.juna održati u ruskom gradu Kazanju uz učešće gotovo tri hiljade sportista.

Takođe je naveo da je značajnu podršku za odlazak u Kazanj dobio od predsjednika Republike Srpske gospodina Milorada Dodika i da je učešće potvrđeno tek nakon razgovora i obećanja predsjednika Dodika da će lično stati iza učešća natakmičenju u Rusiji.

Već od ovog trenutka Rukometni savez Republike Srpske kreće sa pripremama za učešće na Igrama BRIKS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79