Milorad Dodik: “Ja sam uvjeren da će RS jednom biti nezavisna zemlja”

Milorad Dodik: “Ja sam uvjeren da će RS jednom biti nezavisna zemlja”


Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, danas je na Kozari izjavio da je RS spremna sa Srbijom boriti se za teritorijalni integritet Srbije na Kosovu, ali da očekuje i podršku zauzvrat.

– Treba zajednički da se borimo i da osiguramo teritorijalni integritet Srbije. I spremni smo da zbog tog jačanja teritorijalnog integriteta Srbije, da svoj teritorijalni integritet žrtvujemo i zadržimo u okviru BiH dotle dok nam se garantuju dejtonska prava.

A kada to ne bude više, onda bi morali da vodimo politiku ujedinjena. Ja sam uvjeren da će RS jednom biti nezavisna zemlja. To nikada nije zavisilo od stranaca, nego od nas samih – rekao je Dodik.

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7251307768764878086?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7241465432601937414

“Spremni smo zbog toga na jačanje teritorijalnog integriteta Srbije, da svoj teritorijalni integritet žrtvujemo i zadržimo u okviru BiH, sve dotle dok nam se garantuju dejtonska prava, a onda, kada to više ne bude, onda bismo morali da vodimo politiku ujedinjenja”, poručio je Dodik na Mrakovici na obilježavanju 81 godine od Bitke na Кozari.

On je naveo da će proglasiti važećim zakone koji su dobili podršku dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini, a onda, vjerovatno, krenuti u procedure pred sudom, donijeti odluke o neprihvatanju nadležnosti Suda BiH, Tužilaštva i Sipe na prostoru Republike Srpske.

“U tom trenutku ojačaćemo našu entitetsku liniju, šta god to značilo”, dodao je Dodik.

On je najavio da će u jesen, kad sve bude vidljivo, zatražiti novo povjerenje za politiku koju će tada predložiti.

“Ona podrazumijeva borbu za status. Ako sada pokleknemo, nestaćemo za deset godina na ovim prostorima. Ako sada istrajemo, opstaćemo na ovim prostorima… Ja moram da branim ovaj narod, spreman na žrtvu i ići ću do kraja. Ići ću do kraja jer nemam drugog izbora”, poručio je Dodik.

On je pojasnio da kraj podrazumijeva ili oduzimanje imovine ili opstanak Republike Srpske, ali bez Milorada Dodika.

“Ja sam za ovu drugu opciju”, dodao je Dodik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija