Milorad Dodik: Muslimani se najviše protive da BiH bude suverena i članica EU

Milorad Dodik: Muslimani se najviše protive da BiH bude suverena i članica EU


Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je danas “da se muslimani najviše protive da BiH bude suverena i da kao takva jednog dana postane članica EU, te ukazao da niko ko je opredijeljen za evropske integracije ne bi mogao da pristane na to da ilegalac u BiH donosi zakone.”

Poštivanje Ustava

– Svako ko je “hiljadu posto opredijeljen za evropske integracije, za evropske vrijednosti” nikada ne bi mogao pristati na to da ilegalac ovdje donosi zakone i da to pravda. Zvizdiću bi bilo bolje da garantuje da će poštovati Ustav BiH – napisao je Dodik na platformi X.

Predsjednik RS je kazao da BiH ne može biti suverena sa stranim sudijama, niti takva može u EU.
Licemjerstvo i podvala

– To je njihovo najveće licemjerstvo i podvala. Jedno isključuje drugo i iz toga je jasno da se muslimani najviše protive da BiH bude suverena i da kao takva jednog dana postane članica EU – naveo je Dodik.

Dodik je kazao “da se podanički odnos muslimana ogleda u tome da će uspjeti da svakog stranca privole na svoju stranu i onda zagorčaju život Srbima u RS i Hrvatima u Federaciji BiH.”

– Oni ne shvataju da sve što pokušavaju da naprave RS – to rade BiH – naglasio je Dodik.

Podsjećamo, Zvizdić je za FTV rekao da “garantuje da su stranke trojke u potpunosti, hiljadu posto opredijeljene za evropske integracije, za evropske vrijednosti i evropsku tekovinu”, a da je “iskrena opredijeljenost Dodika za evropske integracije na nižem nivou nego kod Pinokija”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija