Miris ljepila na granici otkrio krijumčarenje: Vozači autobusa krili 300 šteka cigareta u podu

Miris ljepila na granici otkrio krijumčarenje: Vozači autobusa krili 300 šteka cigareta u podu


U sklopu intenzivnih mjera kontrole na granici između Srbije i Hrvatske, carinici su otkrili švercersku operaciju koja je koristila autobus na redovnoj liniji Priština – Ženeva za krijumčarenje ogromne količine cigareta namijenjenih crnom tržištu.

Ova akcija provedena je zahvaljujući efikasnom sistemu analize rizika Uprave carina, koji je omogućio identifikaciju autobusa za dodatni pregled. Nakon ulaska službenika u vozilo, karakterističan miris ljepila pobudio je dodatnu sumnju te su carinici odlučili provesti temeljnu provjeru.

Iako su putnici i vozači tvrdili da nemaju ništa za prijaviti, mobilni skener je otkrio nepravilnosti u podu vozila, što je rezultiralo detaljnom kontrolom. Upotrebom različite tehnologije, uključujući mobilne scannere i fiberoptiku, carinici su identificirali specijalnu šupljinu namijenjenu krijumčarenju, koja je bila spretno ugrađena duboko u podu autobusa.

Zatim su otvorena vrata šupljine koja su otkrila čak 62.720 cigareta s akciznim markicama Kosova. Najviše su bile zastupljene cigarete marki “Winston” s 1.619 kutija i “Marlboro” s 1.019 kutija, sve namijenjene crnom tržištu.

Krijumčarene cigarete zajedno s autobusom, koji je posebno prepravljen za potrebe krijumčarenja, zadržan je prema zakonu, čekajući okončanje postupka protiv vozača.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija