Milorad Dodik: “Naša država je Republika Srpska, a Banjaluka glavni grad”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da je sloboda ključna riječ srpskog naroda, te naglasio da je ovdašnji narod naučio da slobode nema bez države.

Ako hoćete slobodu, onda morate imati svoju državu, a naša država je Republika Srpska, a Banjaluka glavni grad, rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom 22. aprila Dana grada Banjaluke.

Dodik je istakao da vjeruje u budućnost Banjaluke, te je naglasio da se nikada ne smije dozvoliti da se stvori animozitet između grada i ostalih opština i gradova.

– U tome uspijevamo zajedno i tog animoziteta nema – rekao je Dodik.

On je naglasio da u neravnopravnoj političkoj borbi koja se vodi na nivou BiH, od čega Srpska nema ništa osim problema, i ovaj grad je jednako na meti da bude razvlašćen, da se iz njega izvuku najvažnije funkcije, resursi i da postane pravna ljuštura.

– Zbog toga je zadatak svih nas da se borimo protiv toga i da se borimo za bitnost ovog grada, za njegovu jačinu. Biti važan i bitan znači biti politički konstituisan tako da si važan i stabilan i da naprosto nema aspiracija drugih da vam oduzmu resurse, nadležnosti – naveo je Dodik.

On je ukazao da, kada se oduzmu nadležnosti, za njima odlazi mnogo toga drugog i zbog toga je ovaj grad u sudbonosnoj bici, koju treba da vodi u narednom vremenu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi tu zemlju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena i sačuvana.

On je rekao da Srpska nije nastala slučajno i da je nisu stvorile velike sile svojom voljom, već je nastala kao potreba srpskog naroda da ima i svog sudiju i lekara i svog policajca.

– Tamo gdje toga nema, tamo za njega nema ni slobode ni pravde – istakao je Vulin, koji je akademiji prisustvovao u svojstvu Vučićevog izaslanika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79