Milorad Dodik odgovorio šta će biti 2. maja

Predsjednik RS Milorad Dodik za emisiju Pečat RTRS televizije je kazao da će drugog maja biti “potpisana smrtna presuda BiH kao nemogućoj zajednici”.

– Mi u suštini ne trebamo ništa da činimo, do odbrane funkcionalne nadležnosti. Dakle, mi ne pripremamo nikakav rat, ali shvatamo da ima pojedinaca koji ne razmišljaju tako – ističe Dodik.

Kada je riječ o Bošnjacima, koje Dodik naziva bosanskim muslimanima, Dodik navodi da oni, “gotovo identično čine i rade, u smislu želje postavljanja unitarne Bosne, a da im asistenciju pruža SAD, ali RS nije za to”.

Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod, koji mi moramo da dočekamo, ako se usvoji ta rezolucija, mi moramo da napravimo našu nacionalnu strategiju izlaska iz toga. To podrazumijeva zajedničko djelovanje Srba iz RS, Srbije, ali i bilo gdje se nalazili. Prilagodit ćemo se novim okolnostima, jer mislimo da nakon tog ne vidimo način građenja zajedničkog života sa Bošnjacima – navodi Dodik.

Dodaje, da je BiH u prethodnom ratu, bila “išarana”, ali da sada “jasno postoji entiteska linija, koja je odbranjena u prethodnim okupljanjima”.

– Imamo dovoljno snage da zadržimo naš subjektivitet, pa čak i samostalnost. Ono što mi radimo u političkom smislu, je osudna borba za ono što imamo, za naša prava, koja su sva napadnuta.

Naša politika je odgovorna, nacionalna i državna politika za RS. Naša politika nije bosansko-hercegovačka politika, mi nismo bosansko-hercegovačke patriote. Ja sam naprimjer srpski patriota – navodi Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79