Milorad Dodik: Srpska sposobna da brani svoj integritet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da prijateljima Republike jasno kaže da je Srpska sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav.

“Republika Srpska ima sve više prijatelja u svijetu koji razumiju našu ustavnu poziciju u BiH i ne opravdavaju pritiske dijela zapadnih zemalja”, objavio je Dodik na društvenim mrežama sumirajući proteklu sedmicu.

On je naveo da je tokom protekle sedmice imao sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti na kojem je izražena spremnost Mađarske da preuzme projekte u Srpskoj koje je otkazala Vlada Njemačke.

Dodik je istakao da je u autorskom tekstu jasno naveo da je Republika Srpska još opredijeljena za punopravno članstvo BiH u EU, što je i pokazala podrškom usvajanju zakona iz 14 ključnih prioriteta.

“U pregovore s EU možemo kada svi u BiH prihvate dvije stvari. Prvo, da o svemu možemo odlučivati bez stranaca. Drugo, da se u praksi vidi kako je Sarajevo odustalo od opstrukcija učešća Republike Srpske u procesu EU integracija u njenom punom kapacitetu”, napomenuo je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je juče u Ankari razgovarao i sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79