Državljanin Srbije ranjen u Izraelu

Јedan državljanin Srbije ranjen je u Izraelu, izjavio je počasni konzul Srbije Aleksandar Nikolić.

Nikolić je naglasio da je riječ o lakšim povredama.

“Bili smo na vezi, bio je smješten u bolnici i već je otpušten”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, današnji let Er Srbije bio je pun, a za sutra i prekosutra ujutru planirani su dodatni letovi Er Srbije za Beograd.

Tokom prvog dana sukoba, na izraelskoj strani poginulo je oko 300 ljudi, dok je 1.864 povrijeđeno, što je najveći broj žrtava u posljednjih 50 godina. Na palestinskoj strani život je izgubilo 200 ljudi, dok je oko 2.000 povrijeđeno.

 

Militantna grupa Hamas potvrdila je danas da je za napad na Izrael imala direktnu podršku iz Irana.

To je za Bi-Bi-Si izjavio portparol Hamasa Gazi Hamad.

Izraelska vojska saopštila je danas da izvodi artiljerijske udare na mete u Libanu, nakon što je, kako su saopštili, sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata.

Projektili su pali na prostor sporne Golanske visoravni, a trenutno nema informacija o povrijeđenima i o materijalnoj šteti, prenose izraelski mediji.

Poslije jučerašnje eskalacije, kada je vojno krilo palestinskog Fataha izvelo napade na više desetina izraelskih vojnih položaja, a Izrael na pojas Gaze, sukobi su nastavljeni i danas.

Izraelska vojska saopštava da njene snage izvode udare na ciljeve koji pripadaju Hamasu u Pojasu Gaze, ne iznoseći dalje detalje, prenosi Tajms of Izrael.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79