Minelu pretukao suprug: “Dok sam plakala u bolovima, policija je tražila da im dostavim dokaze”

Minela je odlučila ne čekati pomoć nadležnih. 23. januara, prisjeća se, ostavila je sve što je imala. A ponijela je, mir.

I očigledno je, put žrtava nasilja do pravde, popločan je sistemskom diskriminacijom. Žrtve koje prijave nasilje umjesto zaštite u najčešćim slučajevima dobijaju pojačano nasilje od partnera. U nastavku donosimo ispovijest žene, žrtve nasilja i njene borbe sa nasilnikom ali i sistemom.

“Nijedna sekunda na ovom svijetu nije stala da bi neko nešto uradio, ali ta bol, što sam ja u tom trenutku osjetila… Ja nisam smjela da se pomjerim uopšte, Mela (kćerka) tu je spavala. Baš je boljelo. Zaista je boljelo”, prisjeća se Minela najtežeg i najtužnijeg perioda u žvotu. Umjesto da se raduje trudnoći, pripremama za dolazak djeteta, proživljavala je najgore trenutke.

Minela je odlučila ne čekati pomoć nadležnih. 23. januara, prisjeća se, ostavila je sve što je imala. A ponijela je, mir piše Una.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79