Zmije otrovnice sve češće viđene u gradskim parkovima

Sunčani dani i nagli porast temperatura u aprilu su, osim što su obradovali mnoge, izmamili i neželjene goste iz njihovih zimskih skloništa – zmije.

Njihovo neočekivano prisustvo primijetili su ne samo poljoprivrednici koji su započeli proljetne radove, već i građani urbanog područja, posebno u bihaćkom parku, gdje su čak primijećene i zmije otrovnice.

Prema izvještaju RTVUSK-a, koji se poziva na informacije objavljene na portalu krajina.ba, služba Veterinarske stanice Bihać morala je intervenirati zbog prisustva zmija u spomenutom parku.

Ovo upozorenje treba uzeti ozbiljno, pogotovo s obzirom na to da se zmije otrovnice mogu pokazati kao opasnost za prolaznike, posebno ako se susretnu s njima nespremni ili neoprezni.

U slučaju primijećenih zmija ili sumnje na njihovo prisustvo, važno je pozvati nadležne službe koje će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost građana i životinja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79