Ministar Hadžiahmetović: Ovim se šalje poruka da je Sarajevo nesiguran grad za investiranje

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštitu okoliša Kantona Sarajevo, Enver Hadžiahmetović, rekao je da su prošle godine donesene dvije odlkue koje ove godine mogu biti krucijalne za izgradnju.

– Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika je u novembru prošle godine zasjedala i donijela odluku da se ne može ništa graditi bez njihove saglasnosti. Trenutno sve građevinske radnje se ne mogu završti bez njihove saglasnosti. Ne možemo ni zamijeniti vodovodne cijevi u ulici Mis Irbina u Sarajevu. Bit će toga još – rekao je Hadžiahmetović.

Ministarstvo ima mnogo zahtjeva koji se, kako je rekao Hadžiahmetović, ne mogu ispuniti zbog ove odluke.

– Trenutno imamo blokadu, ne može se ništa graditi. Građevinski sektor ne može ove godine ništa početi raditi. FK Željezničar je imao sredstva i dozvole za građenje, ali sada ne može. Ovim se šalje poruka da je Sarajevo nesiguran grad za investiranje. Očekujemo da ćemo ovu odluku staviti van snage – dodao je ministar Hadžiahmetović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79