Ministar Helez: BiH očekuje kandidatski status u NATO savezu kao korak ka članstvu

Ministar obrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, istaknuo je danas značaj otvaranja NATO konferencije strateških vojnih partnera MSPC24 u Sarajevu, naglašavajući tijesnu suradnju između NATO saveza i BiH.

“Ovo je još jedan važan događaj koji pokazuje čvrstu povezanost NATO saveza s Bosnom i Hercegovinom. Već 20 godina imamo uspješno partnerstvo, tijekom kojeg su Oružane snage BiH ostvarile značajan napredak.”, izjavio je ministar Helez.

Također u svom obraćanju je dodao: “Svaki dan radimo na usklađivanju standarda naših snaga s NATO standardima, što je rezultiralo uspješnim sudjelovanjem u brojnim međunarodnim misijama, gdje su naše snage pokazale visoku stručnost i sposobnost izvršavanja složenih vojnih zadataka uz NATO partnere.”

Helez je također najavio da bi Bosna i Hercegovina trebala dobiti kandidatski status na proljetnom zasjedanju NATO-a.

Ovaj status, kako je objasnio, predstavlja novi koncept uveden u NATO-u kao prethodni korak prema punopravnom članstvu.

“Raduje me što su naši napori i postignuća prepoznati u NATO savezu te očekujemo da na proljetnom zasjedanju dobijemo kandidatski status. To je važan korak koji nas vodi prema članstvu u NATO savezu”, zaključio je ministar Helez.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79