Foto: Pixsell
Ministar Hurtić o navodima da su informacije procurile iz policije: Tražio sam da se suspendira ta osoba

Ministar Hurtić o navodima da su informacije procurile iz policije: Tražio sam da se suspendira ta osoba


Tužilaštvo Tuzlanskog kantona i MUP provjeravaju navode prema kojima je policajka DŽ.S. Nerminu Sulejmanoviću otkrila lokaciju na kojoj se skrivala njegova nevjenčana supruga s djetetom.

Teta ubijene Zijada Vuković Pamuković potvrdila je da se Nizama Hećimović kod nje s djetetom skrivala sedam dana i da je njezinu lokaciju znala samo policija.

Osmi dan je Sulejmanović pronašao. Njezino stravično ubistvo prenosio je na svom Instagram profilu, a osim Nizame ubio je još dvoje i ranio troje ljudi. Ispred policije presudio je samome sebi.

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH rekao je za Dnevnik Nove TV da, ako se dokaže da je ubici lokaciju otkrila policajka, to je direktno sudjelovanje u ubistvu i da tu osobu treba privesti.

“Ja sam danas razgovarao s premijerom i tražio sam da se suspendira ta osoba do dokazivanja je li ili nije”, objasnio je.

“Postoje informacije da su dobili dojavu o njegovom nasilnom upadanju u kuću i da je to trajalo dugo vremena dok oni nisu došli. Tako da je to sve sad pitanje i unutarnje kontrole MUP-a”, dodao je.

Ministar je rekao da svaki dan pritišću tužilaštvo, policiju i sud – jer se u BiH mora donijeti zakon o femicidu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija